
W Polsce jemy bardzo dużo kanapek, jednak raczej rzadko przyrządzamy sobie je w wersji na ciepło, z dodatkiem sosów i dużą ilością dodatków. Szkoda! Taka kanapka (albo dwie) może nawet zastąpić obiad, a już na pewno świetnie sprawdzi się w porze lunchu. Jeżeli chodzi o dodatki – pełna dowolność. Dzisiaj mam dla Was wersję bezmięsną, ale kurczak też będzie tu pasował jeżeli się na niego upieracie.
Składniki (na 2 kanapki):
- kulka mozzarelli
- awokado
- garść rukoli
- 2 łyżki musztardy ziarnistej
- 2 łyżki majonezu
- 2 ciabatty
Nie będę tu pisać jak zrobić z tych składników kanapkę, bo to każdy potrafi 🙂 Proponuję tylko ciabattę wcześniej zgrillować lub podgrzać w piekarniku.
Pewnie nie zużyjecie całego awokado – pamiętajcie jednak, że zostawione na powietrzu szybko ciemnieje. Zapobiec temu można zostawiając pestkę w środku.
4 komentarze
jejku jejku poproszę 🙂
Kanapki na ciepło-uwielbiam 🙂
U mnie często są kanapki czy tostady z bagietek na ciepło ,takie przyzwyczajenie .O pestce nie wiedziałam.
Uwielbiam takie! 🙂 Jak kanapka jest ciepła to zupełnie inaczej smakuje! 🙂