Coś ostatnio ogarnął mnie szał na koktajle. 🙂 Nie będę opisywać wszystkich, bo nie zawsze uda mi się zrobić zdjęcie i nie wszystkie kombinacje są tak udane jak ta. Tak naprawdę robienie koktajli to jeden wielki eksperyment – czyli to co w kuchni bardzo lubię 🙂 🙂 W tym koktajlu urzekł mnie przede wszystkim kolor – prawda, że ładny?
składniki na dwie duże szklanki:
- około pół szklanki jagód (użyłam mrożonych i nie dodawałam już lodu)
- 1 duży, dojrzały banan
- połowa dojrzałego mango (ale jak damy całe, tez będzie dobrze 🙂 )
- opcjonalnie – 1 łyżka cukru
- 2 kostki lodu
- szklanka kefiru
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Jeżeli koktajl wyjdzie zbyt gęsty, możemy dolać kefir, ewentualnie wodę lub mleko.
1 komentarz
Wspaniały koktajl ! Ojjj mogłabym pić litrami 🙂