Od jakiegoś czasu chciałam spróbować wychwalanych pod niebiosa za swoje właściwości jagód goji. Nie miałam jednak za bardzo pomysłu jak je wykorzystać, do momentu aż zobaczyłam ten koktajl. Połączenie banana z pomarańczą jest dla mnie smakową nowością, ale bardzo je polubiłam. Owoce goji dodają koloru i koktajl zachwyca nie tylko smakiem ale i wyglądem. Bardzo polecam 🙂
Przepis podpatrzony na blogu Moja Galeria Smaku.
- 2 duże banany
- sok z jednej pomarańczy
- odrobina skórki startej z pomarańczy
- 3/4 szklanki mleka
- 2 łyżeczki jagód Goji
- odrobina startego imbiru (użyłam imbiru w proszku)
- 2 kostki lodu
Pomarańczę parzymy, ścieramy skórkę (użyłam skórki z około 1/4 pomarańczy) i wyciskamy sok.
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy.
Pamiętajmy, że do koktajlów najlepiej wybrać banany mocno dojrzałe. Ich skórka może być już brązowa – takie są najlepsze 🙂
2 komentarze
Mniam, pychotka 🙂 pozdrawiam
Jeszcze o takim połączeniu nie słyszałam. Na pewno spróbuję, choć trochę mnie dziwi. Natomiast fajnie, że dodałaś jagody goji. Jestem teraz na ogromnej fazie na nie. Przeczytałam, ze bardzo wspomagają odchudzanie i teraz dodaje je gdzie tylko mogę, oczywiście tylko żeby nie przesadzić bo może brzuch boleć.