Nowy cykl wpisów: Wilcza Kulinarna Encyklopedia

By - Z innej beczki

Ci, którzy znają Wilczy Apetyt dłużej, być może pamiętają cykl wpisów “Składniki od A do Z“. Sama nie wiem czemu go zarzuciłam, a na blogu nie ma nawet do niego linka. Chciałabym wrócić do tego pomysłu, bo świetnie wpasowuje się w moją wizję rozwoju Wilczego.

Tak, tak  – nie przeczytaliście źle. Istnieje wizja rozwoju 🙂 Chociaż ostatnio można odnieść wrażenie, że blog umiera – ja żyję, mam się dobrze i mam głowę pełną planów i pomysłów. Nie brakuje mi entuzjazmu, ale niestety brakuje czasu. Co mi go zabiera? Przede wszystkim Mały Wilczek, ale nie tylko on. Cały czas rozwijam się fotograficznie, odkrywam też nowe pasje i obszary działań pomagając mężowi w prowadzeniu firmy espark.pl.

Jaka to wizja? Jak możecie przeczytać w zakładce O blogu, chciałabym żeby Wilczy był miejscem nie tylko dla wtajemniczonych – entuzjastów gotowania, ale dla absolutnie każdego. Dlatego staram się, żeby każdy przepis był napisany jak najbardziej zrozumiale, a każdy proces tłumaczę tak dokładnie, jak tylko mogę. Stwierdziłam więc, że ten stary cykl świetnie wpasowuje się w nową wizję. Trochę go odkurzę i przekształcę – ale sam zamysł pozostaje. Będzie więc o składnikach mało znanych, ale też o tych całkiem popularnych. Jest wiele produktów bardzo dobrze znanych w kulinarnej blogosferze, które mogą być tajemnicze dla osób niepasjonujących się jedzeniem aż tak bardzo. Fantastyczne jest to, że coraz więcej osób interesuje się tym co je i chce poznawać nowe smaki.

Jeżeli więc chcesz poszerzyć swoją listę zakupów o coś nowego – to cykl dla Ciebie. Postaram się, żeby każdemu składnikowi towarzyszył wpis z przepisem go wykorzystującym. Mam nadzieję, że będzie ciekawie i że dowiesz się czegoś nowego. 

Jak najszybciej pojawi się nowy wpis z pierwszym składnikiem, tymczasem zapraszam do lektury starszych wpisów: Składniki od A do Z. Do zobaczenia!



Mogą Cię również zainteresować

3 komentarze

  • Odpowiedz lena - at 05:49

    czekam na rozwój cyklu:)

  • Odpowiedz Iwona - at 21:32

    Ja także staram się opisywać składniki dań, bo to ciekawe. Chętnie poczytam : )

  • Odpowiedz Królowa Karo - at 07:00

    Podoba mi się ta wizja 🙂 Czekam na ciąg dalszy 🙂

Napisz komentarz

Polub Wilczy Apetyt!

Jeśli podoba Ci się na moim blogu, polub również mój profil 🙂